Monday, July 16, 2007

Six Flags - Magic Mountain

Juhuuuuuuuu! Kako specialen dan je bil vceraj!! Sli smo v Six Glags MAGIC MOUNTAIN!!! Najboljsi zabaviscni park ever! Pravzaprav sem ze enkrat bila tam pred stirimi leti, ampak se mi niti malo ni tako vtisnil v spomin kot tokrat!! Prilagam zemljevid parka :)

Stirje zmesani - Sherman (druzinski kolega), Seth (sin od shermanove punce), Tommy (Sarin fant) in jaz smo se ob 7.30 zjutraj odpravili najprej na zajtrk v en tako hud lokal, ki se klice Alice's. Tam spo pojedli en res "ameriski" zajtrk (palacinke, hash browns - to je nariban krompircek, ki ga pol ocvres...njammmi, crispy bacon,...) in se odpravili na 45 minutno pot proti Magic Mountainu. Park se ob 10h odpre, mi smo bili tam ze ob 9.30. Ampak to zaradi samo enega razloga - X!! X je en roller coaster, ki je tako specialen in tako priljubljen, da je cez cel dan taka vrsta, da mores cakat minimum sve uri. Tako, da smo bili mi stirje med prvimi, ki smo prisli v park in takoj ko so se odprla vrata, smo se zasibali naprej do X-a. 10 minut kasneje, je ze bila totalno polna vrsta! Tako, da smo takoj lepo prisli gor na prvo voznjo!! Jeej!! To je pa X:
No, pol smo pa skozi tekali od enega roller coasterja do drugega, kr je ene 8 takih velikih, ta hudih. Naslednja slikica prikazuje enega od teh - Goliath! Ta je extremno hiter in ima same visoke spuste, niti te ne obraca toliko. In to te s tako silo obrne, da na se ti na enem delu kr zatemni pred ocmi od pritiska hitrosti. Ampak je vseeno zakon :) Najboljsi del tega je sam prvi spust, ki je eden najvisjih od vseh (viden je na drugi sliki - tisti oranzno-zeleni del)!

Na tej spodnji sliki pa vidimo SCREAM!!! Ta je moja druga najljubsa voznja! Vmes med dnevom smo sli ene dvakrat gor, ker ni bilo guzve! Pol pa smo sli se cisto na koncu, ob 9.30pm (park namrec zaprejo ob 10h), ker ni bilo prakticno nobenega vec in smo se peljali 6x zaporedoma. Ampak to tako, da nam ni bilo treba niti vstat iz sedezev, ker ni bilo bobenega v vrsti za nami. Prou hudo! kontrec, prav nate sem pomislila, kako bi ti bilo mega!!

Ta, na spodnji sliki je pa VIPER! Ta je tudi super hiter, nima toliko spustov, ampak ima pa toliko zavojev...en 6x gres v krogu pa te vmes se enkrat obrne ... tako zabavno!!!
Tale je pa TATSU! Tega roller coasterja so pa cisto na novo zdej zgradili, tako da je bila kr guzva skozi. Ampak smo uporabili FLASH PASS (to so kartice, ki jih uporabis lahko na nekaterih voznjah, da te spustijo takoj naprej in ti ni treba cakat v vrsti) in nam ni bilo treba cakat. Ta je poseben zato, ker ne sedis, ampak v bistvu lezis!! Kot je vidno na sliki, mas zapete noge in mas feeling, kot da letis...al pa da lezis kadar te zavrti na drugo stran :)
Ok, samo se neki morek povedat! Glede tistih Flash Kartic. Ponavadi stanejo 4 kartice 25 dolarjev. Ker sta imela Seth in Sherman sezonske karte, sta jih onadva po dva dobila zastonj, tako da smo zastonj dobili 8 kartic. Pol smo jih sredi dneva jih sli iskat se osem (ponavadi ne smes, ampak una teta se ni spomnila, da nam jih je ze dala :) Pol nam je se en tip 4 kr podaril...tko da smo imeli vsega skupaj 20 kartic!!! In na koncu smo porabili samo 4 od teh, ker smo se tako dobro izmuznili skozi vrata, da nam jih ni bilo treba niti pokazat. Tako da smo skozi prihajali direkt v prvo vrsto brez da bi dali kartice!! :)
I LOVE AMUSEMENT PARKS!!!

Kontrec, enkrat pridemo na pocitnice in bomo sle skupaj se enkrat zdej ko poznam vse trike :P

3 comments:

Maja said...

Pa dobro, a ti sploh kaj delas???

A mene pa ne bos s sabo vzela?! :)

Uzivaj ;)

Aljo said...

Kontrec?!
Na Kontrec si pomislila?
I loooooveee wicked roller-coasters!
What about me?;)

Diabestično, drugače:)

Unknown said...

počutm se prov posebno in priviligirano k si pomislna name;-)

*kontrec